Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A szombati versenyről...

2010.05.10

 

Osu!

Tisztelt Sporttársak, kedves Barátaink!

Csapatunk igen jól szerepelt a győrújbaráti versenyen, következzen egy hosszabb beszámoló:

Reggel 8-kor el tudtunk indulni, senki nem késett, mindenki időben megérkezett. A hosszas utazás után végre elértük Győrújbarátot, ahol a versenyt rendezték. Már a csarnok bejáratánál feltűnt, hogy külföldiek is érkeztek! A verseny tehát nemzetközi volt, érkeztek versenyzők Ausztriából, Szlovákiából és Szerbiából is. További pozitívum, hogy a gyermek versenyzők ajándékot is kaptak, egy nagyon ötletes kyokushinos kirakót. A szervezők egyébként nagyon kreatívak voltak, lehetett pólót, hűtőmágnest, bögrét is vásárolni a verseny és a kyo emblémáival.

A versenyre majd 200 versenyző érkezett, a DMTK Karate Szakosztálya 10 harcost delegált. Minden kategóriában egyenes kiesés szerint zajlottak a küzdelmek.

1 arany-. 1 ezüst-, 4 bronzérmet szereztek harcosaink, ezzel az utóbbi idők legjobb eredményét értük el!

Máté Gergő: Gergő mindkét küzdelmében nagyon ügyes volt, jól használta ki lazaságát, többször eredményes volt a fejrúgása. Megérdemelten lett bronzérmes!

Kiss Patrik: Patrik nagy elánnal küzdött, az első küzdelmét megnyerte, a másodikat is hozta volna. Sajnos a parketta azonban csúszott, így egy szép mawashi jodan közben elcsúszott és a hátára esett, nem tudta folytatni a versenyt - súlyos sérülést nem szerzett szerencsére.

Hajdu Tibor: Tibi ismét hozta rég nem látott formáját, jók voltak az ütések és a combosok is. Az elődöntőben azonban megsérült a térde, de így is kiharcolta a bronzérmet!

Hardi Tamás: Tamás még nem edz a DMTK-ban két hónapja, de lelkesedése határtalan, ezt edzéseken is bizonyította, így indult a versenyen. Óriási meglepetésként tökéletesen betartotta az utasításokat, a megbeszélt taktika szerint harcolt! Gratulálok a bronzéremhez!

Hajdu Tamás: Tomasz nagyon jó küzdelmet vívott első ellenfelével. Szépen előkészítette a fejrúgásokat, a végén egy be is talált. A második meccsen ellenfele tapasztaltabb volt, így Tomasz nem jutott az elődöntőbe, ami miatt nagyon el volt keseredve. Fel a fejjel, állsz majd még dobogón eleget, még unni is fogod! :)

Boda Viktor: Viktor 24 órás műszakban volt a versenyt megelőzően a munkahelyén. Sajnos a fáradtság miatt nem is tudta hozni azt, ami benne van. Jól küzdött, de fejben nem volt összeszedve, a következő verseny jobb lesz majd!

Nógrádi Gábor: Nogi a munkahelyi elfoglaltság miatt az utóbbi időben kevesebbet tudott edzeni, az első küzdelme azonban jól sikerült. Jók voltak a combosok és a felütések, ezt a bunyót megnyerte. A második is jól sikerült, a végére azonban elfáradt, a bírók ellenfelét látták jobbnak.

Lakner Gábor: Gabesz nagyon jól, higgadtan kezdett, az ütésekkel és rúgásokkal is jól operált, első meccsét simán nyerte. A következő bunyót is jól kezdte, a végére azonban elfáradt, a bronzérmet azonban teljesen megérdemelte!

Gál László: Gomez szintén jól kezdett, a combosok nagyon jók voltak, a kezét viszont keveset használta. Nem így ellenfele, aki fejre mért kiütő erejű ütést Gomezre. Ellenfelét leléptették, Gomez nyerte a meccset, az orvos azonban nem engedélyezte a további versenyzést, de így is ezüstérmes lett!

Szappanos Zoltán: Zozó nagyon jól küzdött, végig betartva az edzői uatsításokat, erős ütő- és rúgókombinációkkal bombázta ellenfeleit. Megállíthatatlannak bizonyult, aranyérmet szerzett!

Összességében nagyon jó verseny volt. Mindenki tudott gyakorolni, mindenki jól szerepelt, bár még maradt azért mindenkiben. Semmi gond, gyakorolni kell, és folytatni a munkát!

Képek a versenyről hamarosan!

Mindenkinek gratulálok és köszönöm!

Büszke vagyok Rátok!

Makay Miklós

1.dan