Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Versenyeredmény!!!

2009.12.09

 

Amint arról korábban beszámoltunk, december 6-án ismét versenyen vett részt a DMTK Karate Szakosztály. A Tigris Dojo Mikulás Kupájára több, mint 100 versenyző érkezett, B és C kategóriában lehetett indulni.

Mindkét versenyzönket Sensei Németh Pál (4.dan), a Magyar Kyokushin Karate Szövetség válogatott edzője segítette a felkészülésben és a küzdelmek alatt.

Makay Miklós B 70kg-ban indult. Az első küzdelemben összekerült a későbbi bajnokkal, akivel kemény küzdelmet vívott. A bírók megadtak ellenfelének egy wazarit, amivel megnyerte a mérkőzést. Mivel több, mint tizen voltak a súlycsoportban, Miki sempai részére véget ért a verseny.

Roszkopál Bence B 80kg-ban volt érdekelt. Itt 17 versenyző volt, Bence sempainak sok küzdelemre kellett készülnie. Ennek szellemében az első két ellenfelét ipponnal, fél perc allatt győzte le. Az elődöntőben került össze a későbbi legtechnikásabb versenyzővel, akivel az első két percben döntetlent ért el. A hosszabbításban már kijött Bence fizikai és taktikai fölénye, wazarit ért el, ezzel bejutott a döntőbe. Aki látta Bence sempai korábbi küzdelmeit - és a bejegyzés írója látta, egészen a kezdetektől :) - az elmondhatja, hogy ez volt élete talán legjobb küzdelme. A döntőben az első menet szintén nem hozott eredményt. A hosszabbításban heroikus küzdelemben Bence egy ushiro mawashi gerivel rúgta fejbe ellenfelét, így szerezve wazarit, és győzelmet a 80kg-os kategóriában.

A DMTK Karate Szakosztálya ismét bebizonyította, hogy a munkára koncentrálva jó eredményeket lehet elérni. Megdőltek azok a hangok, melyek szerint nincs eredményünk, edzéseken alig lézengenek néhányan.

Ezúton üzenjük minden kedves "Jóakarónknak", hogy nagyon sokan vagyunk, nagyon erősek vagyunk, és nem adjuk fel soha!

OSU NO SEISHIN!

 

Képek hamarosan a galériában!